Maal de Lotus koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de ongezouten roomboter en meng met de koekkruimels. Druk het mengsel in een met bakpapier beklede ronde springvorm en zet in de koelkast voor 15 min.
2
Verdeel 300 gr van de bokkenpootjes langs de rand van de springvorm. Snijd 200 gr bokkenpootjes in grove stukken. Klop de mascarpone met 400 ml slagroom, poedersuiker en vanille-extract tot een luchtige vulling. Week de gelatineblaadjes voor 10 min. in koud water en los op volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng door de vulling en spatel de grove stukken bokkenpootjes erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
3
Hak de chocolade fijn. Verwarm de overige slagroom en giet over de chocolade. Roer tot een gladde ganache en giet over de taart. Snijd de overige bokkenpootjes in stukjes en garneer samen met het amandelschaafsel over de taart. Laat de bokkenpootjestaart 15 min. opstijven in de koelkast. Snijd in punten en serveer.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.