Print opties

Sluiten

Bounty boterkoek met pure chocolade en kokossnippers

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
50 min

Ingrediënten

14 stuks
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 170ºC. Haal de boter uit de koelkast. Vet een taartvorm (ø 25 cm) in met een klontje roomboter en bekleed met bakpapier.
2
Mix de resterende roomboter, bloem, basterdsuiker en het zout tot een deeg. Voeg het beslag toe aan de taartvorm en druk plat met een lepel. Snijd drie bounty’s in stukken en duw gelijkmatig in het deeg.
3
Klop het ei los en bestrijk het deeg hiermee. Bak de boterkoek 30 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen.
4
Verhit een pan en rooster de kokossnippers goudbruin. Snijd de resterende bounty’s fijn. Breng een pan met water aan de kook en smelt de chocolade au bain-marie* door een kom op de pan te zetten, waarbij de onderkant van de kom het water niet raak.
5
Verdeel de gesmolten chocolade zigzaggend over de boterkoek met een vork (gebruik eventueel een spuitzak). Garneer met de bounty’s en de kokossnippers.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.