Print opties

Sluiten

Broccoli-doperwtenburger met krieltjes

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Giet kokend water over de erwten en laat 5 min. staan. Kook de broccoli in 4 min. gaar. Giet het water van de erwten en broccoli af. Mix met behulp van een staafmixer de erwten, broccoli en volkoren speltvlokken door elkaar. Breng op smaak met peper, zout en komijn. Plaats de puree in de koelkast en laat afkoelen.
2
Meng in een kom de krieltjes en paprikapoeder met 1/3 van de olie. Verspreid de aardappeltjes over een bakplaat. Bak de krieltjes in 20 min. goudbruin.
3
Haal de puree uit de koelkast en vorm hier twee gelijke burgers van. Bedek de burgers met de Parmezaanse kaas. Verhit olie in een koekenpan en bak de burgers rondom bruin en stevig. Snijd de tomaat in plakjes. Beleg de Italiaanse bol met tomaat, sla, tzatziki en de groene burger. Serveer met de krieltjes. Tip: gebruik een bakring van 10 cm voor een perfect ronde burger.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.