Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Voeg de laatste 5 min. de ontdooide broccoli toe.
2
Pel en snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen. Hak de noten grof. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur zonder olie of boter en rooster de gehakte noten 2-3 min. Laat afkoelen op een bord.
3
Verhit de olie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 6-8 min. tot het zacht en gekaramelliseerd is. Schep af en toe om. Meng de tuinerwten erdoor en bak nog 3 min. mee. Snijd de dille grof.
4
Giet de aardappelen en broccoli af. Bewaar een kopje kookvocht. Stamp tot een puree. Schep ¾ van het tuinerwtenmengsel, ¾ van de noten en de helft van de dille erdoor. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de stamppot smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
5
Verdeel de stamppot over de borden. Verdeel de rest van het tuinerwtenmengsel erover en bestrooi met de rest van de nootjes en de dille.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.