Print opties

Sluiten

Broccolirijst met ovengroenten en gegrilde kip

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Rits de blaadjes van de oregano en hak deze grof. Zet apart.
2
Meng de kipfilet met citroensap, rozemarijn, paprikapoeder en de helft van het knoflookpoeder en zet apart.
3
Meng de ovengroenten met olie, de helft van de oregano en het overige knoflookpoeder. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 25 min. in de oven, schep halverwege om.
4
Verhit intussen een grillpan op middelhoog vuur. Gril de kipfilet 2 min. aan beide zijden zodat mooie grillstrepen ontstaan. Plaats de kipfilet bij de ovengroenten en gaar deze, afhankelijk van de dikte, 10 tot 15 min. mee.
5
Breng een pan met water aan de kook. Schil de steel van de broccoli met een dunschiller. Rasp de broccoli of maal fijn met een keukenmachine. Kook de broccolirijst 2 min. en giet af.
6
Snijd de kipfilet in plakjes. Serveer de broccolirijst met de ovengroenten en gegrilde kip en garneer met de overige oregano.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.