Print opties

Sluiten

Broodje crispy chicken met knoflookboter en soja honing

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Bereid de ciabatta broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin.
2
Snijd de kipfilet doormidden. Meng in een kom de tarwebloem, maïzena, een snuf peper en zout en het water tot een dik beslag. Verdeel het paneermeel over een bord. Haal de kip door het beslag en dan door het paneermeel, zodat ze rondom goed bedekt zijn.
3
Verhit de zonnebloemolie in een pan tot 175°C en frituur de kip in 8 min. goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
4
Verhit ondertussen de honing, sojasaus en chilivlokken in een steelpannetje voor 3 min. Zet 1/4 van de saus apart en dompel de gefrituurde kip in de overige soja-honing saus.
5
Pel en snijd de knoflook fijn. Klop de roomboter op met de knoflook tot een knoflookboter.
6
Pel en snijd de knoflook fijn. Klop de roomboter op met de knoflook tot een knoflookboter.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.