Krokant vanbuiten, sappig vanbinnen en boordevol smaak – dit broodje crispy chicken met knoflookboter en soja-honing is het ultieme comfortfood met een Aziatische twist. Perfect als lunch of als stevige avondhap!
Gemiddeld eten Nederlanders meer dan 20 kg aan kippenvlees per persoon. Niet zo gek dus we dol zijn op crispy chicken. Krokante kip is namelijk een heerlijke twist op het stukje naturel kipfilet. Je haalt de kipfilet door een tarwebloem mengsel, gevolgd door paneermeel en daarna frituur je het krokant in zonnebloemolie. Het resultaat? Mega knapperige kip!
Krokante kip kan je in tal van gerechten verwerken. Of je het nu serveert als AVG’tje met zoete aardappel en diverse groenten, op een broodje voor de lunch of verwerkt in een wrap, je kan alle kanten op. Lekker zijn bijvoorbeeld deze hot honey wraps met crispy chicken. Een snelle maaltijd boordevol diverse smaken! Liever een wat gezonder recept? Maak dan deze gezonde McWrap met krokante kip. Heerlijk voor de lunch, maar ook zeker als lichte maaltijd in de avond.
Of ga op Aziatische tour met deze bao buns met crispy chicken. Bao buns zijn ondertussen niet meer weg te denken uit het streetfood landschap en dat snappen we helemaal. Deze zachte, gestoomde broodjes zijn lekker met diverse ingrediënten, zoals crispy chicken. Deze kip katsu met sperziebonen en rijst is ook zeker een aanrader. Makkelijk, snel gemaakt en gewoonweg goed van smaak.
Voor de borrel kan je ook krokante kip maken. Denk aan krokante kip cajun met paprika aioli of deze krokantje kipkluifjes met dukkah. Of je crispy chicken nu verwerkt in een frisse salade, liever in een wrap, serveert als onderdeel van een AVG’tje of maakt voor bij de borrel, je kant alle kanten op! Kies je favoriete recept en ga vandaag nog aan de slag.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment