Print opties

Sluiten

Bruschetta met wortel en geitenkaas

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
45 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Volledig recept bekijken
1
Verwarm de oven voor op 200 ℃. Was en schrap de wortelen. Meng de knoflook met olijfolie en honing in een kommetje. Pers met de knoflookpers de teentjes knoflook uit, voeg toe aan het oliemengsel en marineer hier de geschrapte wortelen in.
2
Stort de wortelen en marinade op een met bakpapier beklede bakplaat en laat 25-30 minuten garen in de oven. Als je ziet dat de wortelen te bruin worden door de honing, kun je ze afdekken met aluminiumfolie.
3
Snijd het stokbrood schuin af in 12 gelijke plakken. Meng de geitenkaasspread met de mierikswortel en snijd de basilicum fijn.
4
Als de wortels gaar zijn kun je ze uit de oven halen om af te laten koelen. Leg een nieuw bakpapiertje op de bakplaat en leg hier de schuin afgesneden stokbroodjes op. Besprenkel de stokbroodjes met een klein beetje olijfolie en bak in 6 minuten goudbruin in de oven.
5
Snijd ondertussen de gegaarde wortelen in kleine blokjes van 1x1 cm. Bestrijk de afgebakken stokbroodjes met geitenkaas en leg de wortelblokjes erop. Top het geheel af met basilicum en honing naar wens.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.