Print opties

Sluiten

Bucatini pasta Siciliana

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Zet een grote pan water op voor de pasta. Pel de knoflook. Rasp de pecorino. Pluk de peterselie en basilicum.
2
Maal de amandelen grof in de foodprocessor. Voeg 2/3 van de zongedroogde tomaten, knoflook, de helft van de pecorino, 2/3 van de platte peterselie en de helft van de basilicum toe en maal tot een grove pasta. Voeg beetje bij beetje wat olie van de sardines toe om het smeuïg te maken.
3
Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd vervolgens in grove stukken. Kook de venkel 2 min. in de pan voor de pasta. Kook vervolgens de pasta in hetzelfde water volgens aanwijzingen op de verpakking. Bewaar bij het afgieten een klein kopje pastawater.
4
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de sardines en ansjovis toe en bak 2 min. aan. Voeg de venkel toe en bak 2 min. mee. Voeg de zongedroogde tomatenpesto en een klein beetje pastawater toe tot het geheel net vloeibaar is.
5
Voeg de bucatini pasta en de rest van de zongedroogde tomaten toe en roer door de saus.
6
Serveer de pasta met de rest van de pecorino. Maak het gerecht af met de platte peterselie en basilicum.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.