Print opties

Sluiten

Buikspek gelakt met appelstroop

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
1u 10min
Totale tijd
1u 20min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Snijd de vetrand van het buikspek diagonaal in. Breng op smaak met peper en zout. Leg het buikspek op een ovenrooster met de vetrand naar boven.
2
Zet het rooster in de oven met een ovenschaal onder het vlees, om het vet van het buikspek op te vangen. Bak het buikspek 1 uur. Bestrijk het buikspek na 20 min. met 1/3 van de appelstroop. Herhaal dit tot de appelstroop op is.
3
Draai na 1 uur de temperatuur van de oven naar 200°C en bak het buikspek nog 10 min. Haal het uit de oven, verpak in aluminiumfolie en laat 15 min. rusten.
4
Halveer ondertussen de rode kool en snijd de helft in dunne repen. Meng de rode kool in een kom met de gedroogde cranberry’s, rode wijnazijn en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
5
Snijd het buikspek in plakken. Verdeel de rode kool-cranberrysalade over de borden en leg de plakken buikspek erop.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.