Snijd de kipdijfilet in hapklare stukjes en doe ze in een mengkom. Voeg de Griekse yoghurt, het citroensap, ½ van het zout, ½ van de gemalen kurkuma en 2/3 van het paprikapoeder toe. Pel en pers 1/3 van de knoflook uit in de kom en schil en rasp de gember. Schep alles door elkaar en zet in de koelkast om minstens 1 uur te marineren.
2
Pel en snipper de uien en snijd de tomaten fijn.
3
Verwarm 60 gr boter in een koekenpan en bak de kippendij in ongeveer 5 min. mooi goudbruin. Schep uit de pan maar laat het vuur aanstaan.
4
Voeg de ui en tomaat toe aan de pan. Bak in ongeveer 3 min. mooi glazig. Voeg het overige zout, de chilipoeder, overige gemalen kurkuma en overige paprikapoeder toe. Roer goed en voeg de kookroom en de cashewnoten toe. Laat 5 min. indikken.
5
Doe de inhoud van de pan in een blender, mix tot een gladde massa en schenk uit in de pan. Voeg de kippendijen toe aan de pan en laat 5 min. pruttelen. Haal de butter chicken van het vuur en laat volledig afkoelen.
6
Verwarm de oven voor op 230°C. Rol een cirkel pizzadeeg uit en beleg ½ van het deeg met de vulling. Bestrooi met een laag geraspte mozzarella. Vouw de pizzalap dicht en maak een mooi randje door steeds een stukje van de onderste deeglap naar boven op te krullen.
7
Leg dit op een met bakpapier bakplaat en maak drie inkepingen in de bovenkant zodat het vocht kan ontsnappen tijdens het bakken. Herhaal dit met de andere lappen pizzadeeg en leg deze op de bakplaat. Bak 15 min. in de warme oven, of tot de calzones mooi goudbruin zijn.
8
Maak ondertussen een snelle knoflookboter door de resterende 100 gr boter te smelten in een steelpannetje. Pel de overige knoflook en pers uit in de boter. Snipper de blaadjes van de koriander fijn en voeg deze samen met de chilivlokken toe aan de pan. Roer goed.
9
Haal de butter chicken calzones uit de oven en bestrijk met de boter. Serveer direct.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.