Deze butter chicken calzone verenigt de Indiase met de Italiaanse keuken. Het pizzadeeg wordt immers gevuld met een klassieker onder de Indiase curry’s: butter chicken. En denk je nou dat dat gek is? Dan heb je dit overheerlijke gerecht duidelijk nog niet geproefd… Want als je dit eenmaal op hebt, snap je helemaal waarom dit zo’n gouden combinatie is!
Tip: marineer de kip eventueel de avond van tevoren. Zo kan de marinade extra goed intrekken.
Butter chicken, ook bekend als murgh makhani, is een populair Indiaas gerecht dat afkomstig is uit de regio Punjab in Noord-India. Het gerecht bestaat uit stukken kip die eerst worden gemarineerd in een mengsel van yoghurt en specerijen zoals garam masala, komijn, koriander en chilipoeder. Daarna wordt de kip gegrild of gebakken en vervolgens gesmoord in een rijke, romige tomatensaus.
De saus is de ster van het gerecht en wordt gemaakt met een basis van tomaten, boter (of ghee), room en een mix van specerijen. De toevoeging van boter en room geeft de saus zijn kenmerkende rijke en romige textuur, terwijl de tomaten zorgen voor een lichte zoetheid en zuurheid. Butter chicken wordt meestal geserveerd met naan (platbrood) of rijst.
Dit recept voor butter chicken calzone is natuurlijk een leuke variant op het klassieke butter chicken recept. Het laat zien dat je met deze heerlijke curry alle kanten op kan! Heb je een dag wat minder tijd om in de keuken te staan? Kies dan voor deze makkelijke butter chicken. Al binnen een half uur kan je genieten van dit enorm smaakvolle, kruidige curryrecept. Liever vegetarisch of zelfs vegan? Zet deze vegan butter chicken op het menu, gemaakt van bloemkool. Heerlijk in de licht gekruide tomatensaus en in combinatie met yoghurt, papadums en koriander. Eet smakelijk!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment