Butter Chicken Calzone Liggend Low Res
Niveau
Gevorderd
Tijd
25 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Butter chicken calzone

Deze butter chicken calzone verenigt de Indiase met de Italiaanse keuken. Het pizzadeeg wordt immers gevuld met een klassieker onder de Indiase curry’s: butter chicken. En denk je nou dat dat gek is? Dan heb je dit overheerlijke gerecht duidelijk nog niet geproefd… Want als je dit eenmaal op hebt, snap je helemaal waarom dit zo’n gouden combinatie is!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

3 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept butter chicken calzone

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 25min
Kookmodus
1
Snijd de kipdijfilet in hapklare stukjes en doe ze in een mengkom. Voeg de Griekse yoghurt, het citroensap, ½ van het zout, ½ van de gemalen kurkuma en 2/3 van het paprikapoeder toe. Pel en pers 1/3 van de knoflook uit in de kom en schil en rasp de gember. Schep alles door elkaar en zet in de koelkast om minstens 1 uur te marineren.
2
Pel en snipper de uien en snijd de tomaten fijn.
3
Verwarm 60 gr boter in een koekenpan en bak de kippendij in ongeveer 5 min. mooi goudbruin. Schep uit de pan maar laat het vuur aanstaan.
4
Voeg de ui en tomaat toe aan de pan. Bak in ongeveer 3 min. mooi glazig. Voeg het overige zout, de chilipoeder, overige gemalen kurkuma en overige paprikapoeder toe. Roer goed en voeg de kookroom en de cashewnoten toe. Laat 5 min. indikken.
5
Doe de inhoud van de pan in een blender, mix tot een gladde massa en schenk uit in de pan. Voeg de kippendijen toe aan de pan en laat 5 min. pruttelen. Haal de butter chicken van het vuur en laat volledig afkoelen.
6
Verwarm de oven voor op 230°C. Rol een cirkel pizzadeeg uit en beleg ½ van het deeg met de vulling. Bestrooi met een laag geraspte mozzarella. Vouw de pizzalap dicht en maak een mooi randje door steeds een stukje van de onderste deeglap naar boven op te krullen.
7
Leg dit op een met bakpapier bakplaat en maak drie inkepingen in de bovenkant zodat het vocht kan ontsnappen tijdens het bakken. Herhaal dit met de andere lappen pizzadeeg en leg deze op de bakplaat. Bak 15 min. in de warme oven, of tot de calzones mooi goudbruin zijn.
8
Maak ondertussen een snelle knoflookboter door de resterende 100 gr boter te smelten in een steelpannetje. Pel de overige knoflook en pers uit in de boter. Snipper de blaadjes van de koriander fijn en voeg deze samen met de chilivlokken toe aan de pan. Roer goed.
9
Haal de butter chicken calzones uit de oven en bestrijk met de boter. Serveer direct.

Tip: marineer de kip eventueel de avond van tevoren. Zo kan de marinade extra goed intrekken.

Wat is butter chicken?

Butter chicken, ook bekend als murgh makhani, is een populair Indiaas gerecht dat afkomstig is uit de regio Punjab in Noord-India. Het gerecht bestaat uit stukken kip die eerst worden gemarineerd in een mengsel van yoghurt en specerijen zoals garam masala, komijn, koriander en chilipoeder. Daarna wordt de kip gegrild of gebakken en vervolgens gesmoord in een rijke, romige tomatensaus.

De saus is de ster van het gerecht en wordt gemaakt met een basis van tomaten, boter (of ghee), room en een mix van specerijen. De toevoeging van boter en room geeft de saus zijn kenmerkende rijke en romige textuur, terwijl de tomaten zorgen voor een lichte zoetheid en zuurheid. Butter chicken wordt meestal geserveerd met naan (platbrood) of rijst.

Meer lekkere butter chicken recepten

Dit recept voor butter chicken calzone is natuurlijk een leuke variant op het klassieke butter chicken recept. Het laat zien dat je met deze heerlijke curry alle kanten op kan! Heb je een dag wat minder tijd om in de keuken te staan? Kies dan voor deze makkelijke butter chicken. Al binnen een half uur kan je genieten van dit enorm smaakvolle, kruidige curryrecept. Liever vegetarisch of zelfs vegan? Zet deze vegan butter chicken op het menu, gemaakt van bloemkool. Heerlijk in de licht gekruide tomatensaus en in combinatie met yoghurt, papadums en koriander. Eet smakelijk!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Gluten
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via