Pers 1/3e van de knoflook uit, snijd de ansjovisfilets fijn en meng met de eidooier, mosterd en het citroensap. Voeg druppel voor druppel de zonnebloemolie toe en blijf kloppen zodat je een mayonaise-achtige substantie krijgt.
2
Kook de eieren 6 à 8 min. Laat schrikken met ijskoud water en zet apart. Scheur grove stukken van de ciabatta om croutons van te maken.
3
Verhit olijfolie in een grote pan en voeg hier de takjes rozemarijn en overige teentjes knoflook aan toe. Bak de croutons krokant en goudbruin in 8 min.
4
Verwarm ondertussen een grillpan op hoog vuur. Halveer de baby romaine sla in de lengte, besmeer met een klein beetje olie en grill de sla circa 4 min. aan de platte kant.
5
Pel en halveer de eieren. Schaaf de Parmezaanse kaas zodat er kaassnippers ontstaan.
6
Verdeel de gegrilde sla, croutons, eieren en Parmezaanse kaas over 2 borden. Top de salade af met tuinkers en de ansjovisdressing.
Tip: is de dressing te dik om over de salade te sprenkelen? Verdun deze dan met een beetje water.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.