Caribische bowl met gegrilde ananas en vega Jamaican kip
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de bovenkant van de ananas en snijd de ananas met een ananasschiller. Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en rooster 15 min. Haal uit de oven en laat afkoelen. Verwijder de schil en snijd in reepjes.
2
Meng ondertussen 3/5 van olijfolie met de Verstegen World Spice Blend Jamaican Jerk kruiden tot een marinade. Voeg de vegetarische kip toe en meng goed door.
3
Schil de mango en snijd het vruchtvlees eraf langs de pit. Snijd in blokjes. Schil de komkommer, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd daarna in blokjes. Snijd de rode peper en munt fijn. Meng de mango, komkommer, munt en rode peper tot een mangosalsa.
4
Verhit de helft van de resterende olijfolie in een grillpan en gril de ananas plakken 3 min. totdat deze bruin kleuren en keer halverwege om. Haal uit de pan en laat afkoelen.
5
Breng water aan de kook in een pan. Voeg het bouillonblokje toe en kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
6
Verhit de resterende olijfolie in de pan en bak de vegetarische kip 10 min., haal uit de pan. Spoel de zwarte bonen af en laat uitlekken.
7
Verdeel de rijst over de kommen. Verdeel de zwarte bonen, gegrilde ananas, vegetarische Jamaican kip, paprika en mango salsa over de rijst. Voeg eventueel naar smaak nog verse munt toe aan de bowl.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.