Print opties

Sluiten

Carrotcake met pecannoten

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
50 min
Totale tijd
1u 5min

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte. Bekleed een cakevorm met bakpapier.
2
Mix het ei met de suiker en zonnebloemolie. Rasp de wortel met een grove rasp en voeg toe aan het eimengsel.
3
Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder, kaneel en wat zout. Haal door een zeef en voeg toe aan het eimengsel. Mix goed met een spatel. Voeg de helft van het vanille extract en de gember toe en mix opnieuw.
4
Giet het beslag in de cakevorm en tik voorzichtig op het aanrecht om alle luchtbellen te verwijderen. Schuif voor 50 min. in de oven. Houd de cake ondertussen goed in de gaten. Wordt hij te donker? Dek hem dan af met aluminiumfolie en zet terug in de oven. Laat de cake na het bakken helemaal afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
5
Mix ondertussen de roomkaas met de poedersuiker en het overige vanille extract. Smeer over de bovenkant van de cake en top af met de pecannoten.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.