Verwarm de oven voor op 150°C. Kook de pompoen in een steelpannetje gaar en pureer met een staafmixer.
2
Giet de slagroom in een steelpan en verwarm kort. Zorg ervoor dat de slagroom niet kookt.
Klop ondertussen de eierdooiers met alle kruiden en de suiker in een schaaltje luchtig. Voeg hier de slagroom en pompoenpuree aan toe. Meng door elkaar en giet het mengsel in 2 ovenschaaltjes.
3
Zet de ovenschaaltjes in een grotere ovenschaal met opstaande rand. Vul de grote ovenschaal voor 2/3e met kokend water zodat de kleine schaaljes net niet helemaal onder water staan.
4
Zet de schaal 60 min. in de oven. Laat vervolgens minimaal 3 uur afkoelen in de koelkast.
5
Haal de crème brûlée uit de koelkast en verdeel hier een laagje suiker over. Karamelliseer de laag met een gasbrander, totdat er een krokant laagje ontstaat.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.