Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokken. Snijd de wortels in halve manen en de witte kool in repen. Snijd de rode peper fijn.
2
Verhit de zonnebloemolie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de paprika, knoflook, gember en de rode peper toe en bak 3 min. mee. Voeg de wortel, kool en 4/5 van Verstegen World Spice Blend - Kaapse Kruiden toe en bak 10 min. mee op laag vuur.
3
Voeg de tomatenpuree, tomaten uit blik, witte bonen en het zout toe. Zet het vuur laag en kook 10 min.
4
Snijd het brood in plakken, smeer in met de boter en de resterende Verstegen World Spice Blend - Kaapse Kruiden. Verhit een grillpan en gril het brood 2 min. in de pan. Rits de tijm van de takken.
5
Serveer de chakalaka met het gegrilde brood en garneer met verse tijm.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.