Print opties

Sluiten

Chicken & Waffle Fries

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Snijd de kipfilet in vieren. Maak de stukken niet te groot, maar ook niet al te klein.
2
Maak het bierbeslag door de bloem te mengen met het uienpoeder, paprikapoeder en chilipoeder. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg dit toe aan het mengsel. Voeg het bier toe en roer tot je een stevig beslag hebt. Is het beslag te dik, voeg dan wat extra bier toe.
3
Verhit de olie in een steelpannetje tot ongeveer 180°C. De temperatuur test je door een broodkruimel in de pan te leggen, wanneer dit borrelt, is de temperatuur goed. Je kunt dit ook goed in een koekenpan bakken, met een dunner laagje olie.
4
Dip de kipdijfilet stukken in het bierbeslag en bak ze in de hete olie in 5 min. goudbruin en gaar. Haal uit de olie en laat goed uitlekker op bakpapier.
5
Bak ondertussen de Waffle Fries volgens de aanwijzingen op de verpakking in een airfryer of in de oven goudbruin en krokant.
6
Maak de avocado-basilicumdip. Snijd de avocado in blokjes en pluk ¾ van de takjes basilicum. Voeg de avocado, basilicumblaadjes en ½ van de mayonaise toe in een maatbeker en pureer met een staafmixer.
7
Meng de overige mayonaise met de chipotlesaus tot een pittige chipotledip.
8
Snijd de bosui in ringetjes. Verdeel de Waffle Fries over de houten plank, gevolgd door de gefrituurde kip. Garneer met de bosui en serveer met de avocado-basilicumdip en pittige chipotledip.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.