Verwarm een grote pan en rul het gehakt totdat dit gaar is. Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Voeg toe aan het gehakt en bak 3 min mee. Snijd de paprika in blokjes en voeg samen met de maïs, bruine bonen, tomatenblokjes, komijnpoeder, paprikapoeder, chilipoeder en wat peper en zout toe. Vul 1 van de blikken tomatenblokjes voor ½ met water en voeg dit toe. Roer alles goed door en laat dit voor 1 uur zachtjes sudderen op middelhoog vuur.
2
Vul ondertussen een grote pan met water en breng dit aan de kook. Schil de aardappelen en kook in 15 min. gaar. Giet het water af en schud goed met de pan. Hierdoor worden de aardappelen extra knapperig in de oven.
3
Verwarm de heteluchtoven voor op 250°C. Voeg de zonnebloemolie toe aan een diepe ovenschaal en plaats deze voor 5 min. in de oven. Voeg voorzichtig de aardappelen toe aan de ovenschaal en plaats deze voor 40 min. in de oven totdat de aardappelen goudbruin kleuren.
4
Breng de aardappelen op smaak met zout. Hak de peterselie grof. Serveer de chili con carne met de knapperige aardappelen, crème fraîche en peterselie.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.