Chili con carne met aardappelen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Chili con carne met aardappelen

Chili con carne met geroosterde aardappelen is een smaakvol gerecht en wat ons betreft hét ideale comfort food recept voor een doordeweekse avond. De kruidige chili combineert perfect met de knapperig geroosterde aardappelen voor een heerlijke maaltijd. Een simpele twist op een favoriet die iedereen aan tafel blij maakt.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept chili con carne met aardappelen

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 40min
Kookmodus
1
Verwarm een grote pan en rul het gehakt totdat dit gaar is. Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Voeg toe aan het gehakt en bak 3 min mee. Snijd de paprika in blokjes en voeg samen met de maïs, bruine bonen, tomatenblokjes, komijnpoeder, paprikapoeder, chilipoeder en wat peper en zout toe. Vul 1 van de blikken tomatenblokjes voor ½ met water en voeg dit toe. Roer alles goed door en laat dit voor 1 uur zachtjes sudderen op middelhoog vuur.
2
Vul ondertussen een grote pan met water en breng dit aan de kook. Schil de aardappelen en kook in 15 min. gaar. Giet het water af en schud goed met de pan. Hierdoor worden de aardappelen extra knapperig in de oven.
3
Verwarm de heteluchtoven voor op 250°C. Voeg de zonnebloemolie toe aan een diepe ovenschaal en plaats deze voor 5 min. in de oven. Voeg voorzichtig de aardappelen toe aan de ovenschaal en plaats deze voor 40 min. in de oven totdat de aardappelen goudbruin kleuren.
4
Breng de aardappelen op smaak met zout. Hak de peterselie grof. Serveer de chili con carne met de knapperige aardappelen, crème fraîche en peterselie.

Smaakvolle gerechten uit de Mexicaanse keuken

Mexicaanse recepten staan bekend om hun rijke smaken, kleurrijke ingrediënten en verrassende combinaties. Van stevige hoofdgerechten tot lichte snacks, de Mexicaanse keuken heeft voor iedereen iets te bieden.

Klassieke Mexicaanse gerechten

Een van de bekendste gerechten is taco’s, die gevuld worden met vlees, groenten, bonen en sauzen. Klassieke keuzes zijn al pastor (gemarineerd varkensvlees) of barbacoa (slowcooked vlees). Burrito’s zijn een ander favoriet gerecht, waarbij een tortilla wordt gevuld met rijst, bonen, vlees en salsa. Een lichtere optie is ceviche, waarbij verse vis wordt gemarineerd in limoensap en gemengd met tomaat, ui en koriander.

Heerlijke soepen en stoofpotten

Mexicaanse soepen zijn een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een verwarmend gerecht. Pozole is een hartige soep gemaakt met hominy (gedroogde maïs), vlees en een mix van kruiden en specerijen. Voor een pittigere optie kan je kiezen voor tortillasoep, geserveerd met krokante tortillareepjes, avocado en kaas. Stoofgerechten zoals chili con carne bieden een stevige maaltijd met bonen, gehakt en tomatensaus. Voor een koolhydraatarme twist kan je de bonen vervangen door extra groenten zoals paprika en courgette.

Moderne Mexicaanse variaties

De Mexicaanse keuken leent zich ook uitstekend voor creatieve twists. Denk aan een nacho ovenschotel met kaas, jalapeños en guacamole of een Mexicaanse salade met avocado, maïs en een limoen-korianderdressing. Met Mexicaanse recepten kun je eindeloos variëren en altijd rekenen op een explosie van smaak. Of je nu kiest voor authentiek of modern, één ding is zeker: Mexicaans eten brengt altijd sfeer aan tafel en het zijn vaak makkelijke recepten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via