Smelt de chili pure chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Zet de kom opzij zodra de chocolade gesmolten is.
2
Splits de eieren en klop de eidooiers los in een kommetje. Klop de slagroom stijf in een andere kom. Klop de eiwitten stijf in een schone, droge kom en voeg al kloppend de suiker in kleine hoeveelheden toe.
3
Meng een kleine hoeveelheid chocolade door het eigeel, zodat het een beetje warm wordt. Klop de overige chocolade door het eigeel. In dit stadium ziet het mengsel eruit alsof het stolt. Klop de slagroom erdoorheen met een garde tot er een gladde massa ontstaat.
4
Spatel het eiwitschuim voorzichtig door de chocolademassa en schep het mengsel in een schone kom. Dek de kom af met vershoudfolie en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.