In samenwerking met:
chili mousse
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Chili mousse

Dol op de klassieke chocolademousse? Dan moet je deze variant eens maken! We kiezen namelijk voor een chili pure chocolade, wat zorgt voor een spicy twist aan je chocolademousse. Verrassend lekker! 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Chili mousse

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 15min
Kookmodus
1
Smelt de chili pure chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Zet de kom opzij zodra de chocolade gesmolten is.
2
Splits de eieren en klop de eidooiers los in een kommetje. Klop de slagroom stijf in een andere kom. Klop de eiwitten stijf in een schone, droge kom en voeg al kloppend de suiker in kleine hoeveelheden toe.
3
Meng een kleine hoeveelheid chocolade door het eigeel, zodat het een beetje warm wordt. Klop de overige chocolade door het eigeel. In dit stadium ziet het mengsel eruit alsof het stolt. Klop de slagroom erdoorheen met een garde tot er een gladde massa ontstaat.
4
Spatel het eiwitschuim voorzichtig door de chocolademassa en schep het mengsel in een schone kom. Dek de kom af met vershoudfolie en zet minimaal 2 uur in de koelkast.

Tip: weinig tijd om op de dag zelf dit dessert te maken? Maak het dan de avond van tevoren en bewaar het in de koelkast. 

Het favoriete toetje van velen: chocolademousse 

Er is niets zo lekker als het diner afsluiten met een dessert. Nu kan je uitpakken met grandioze recepten, maar je kan het ook lekker makkelijk houden en gaan voor de favoriet van velen: chocolademousse! De basis van dit makkelijke recept bestaat uit maar liefst 4 ingrediënten. Denk aan pure chocolade, eieren, suiker en slagroom. Voor een frisse toets aan de chocolademousse kan je er nog verse frambozen aan toevoegen. 

Naast de klassieke chocolademousse kan je verschillende varianten proberen. Ga eens voor een witte chocolademousse met Frangelico voor een verrassende twist. De Italiaanse hazelnoten likeur past perfect bij de witte chocolade, pure chocolade en bitterkoekjes. Serveer in een mooi glas waardoor het gelijk een feestelijk dessert wordt. Deze chili mousse is ook zeker een aanrader. Doordat we kiezen voor een pure chocolade met een vleugje chili krijgt de chocolademousse een spicy touch. Klinkt wellicht gek, maar het zorgt voor een verrassende toevoeging aan het toetje!  

Juist op zoek naar een vegan chocolademousse? Ook dan kan je aan de slag met dit dessert. Deze avocado chocolademousse is geheel vegan en lactosevrij. De avocado zorgt voor de romige basis van de mousse en de kokosmelk en maple syrup brengen een heerlijke smaak met zich mee. Het cacaopoeder geeft de chocolade touch. Voeg daar aardbeien, blauwe bessen, frambozen, rode bessen en wat munt aan toe als topping en je hebt een heerlijk toetje boordevol smaak.  

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via