Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt 120 gram roomboter op laag vuur. Klop de eieren los. Meng de boter, eieren en melk.
2
Neem een aparte kom en meng de bloem, suiker, vanillesuiker, bakpoeder en ¾ van de chocolate chips door elkaar. Voeg het boter-melk mengsel toe en roer goed door.
3
Verdeel de cupcakevormpjes over de bakvorm. Vul de vormpjes voor ¾ met het beslag. Bak de cupcakes 25 min. in de oven.
4
Klop ondertussen 200 gram boter luchtig in de keukenmachine of met behulp van een handmixer. Zeef de poedersuiker en cacaopoeder en voeg al mixend toe aan de boter.
5
Klop de roomkaas los met het vanille extract. Meng de roomkaas door de boter en laat nog 2 min. mixen, tot een luchtig en romig mengsel. Schep de botercrème in een spuitzak met spuitmondje.
6
Laat de cupcakes volledig afkoelen. Spuit een mooie toef botercrème op de cupcakes. Verdeel de chocoladesaus over de botercrème. Decoreer met de mini chocolate chip cookies en de rest van de chocolate chips.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.