Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte en vet een ovenschaal in met ⅓ van de olijfolie.
2
Pel en snipper de sjalot en pel en hak de knoflook fijn. Maak de sperziebonen schoon en snijd in hapklare stukken. Verhit ½ van de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de sjalot 3 min. Voeg de chorizo samen met de knoflook toe en bak 3 min. mee. Voeg de sperziebonen (je hoeft ze niet te koken), crème fraîche, het chilipoeder en wat peper en zout toe. Mix alles door elkaar en bak nog 2 min.
3
Schil de zoete aardappel en snijd in dunne plakjes. Verdeel het sperziebonenmengsel over de ovenschaal en leg de aardappelschijfjes er overlappend overheen als een dakje. Besprenkel de aardappel met de overige olijfolie en wat peper en zout en schuif de ovenschotel voor 25 min. in de oven.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.