Print opties

Sluiten

Chow mein met tofu

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en houd apart in een vergiet.
2
Rasp ondertussen de gember en pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snijd de ui in halve ringen van 1 cm. Snijd ½ cm van de boven- en onderkant van de bosui en snijd de bosui in stukken van 3 cm (ook het groen). Scheur de oesterzwammen in stukjes en snijd de Chinese kool in reepjes van 1 cm.
3
Snijd de tofu in blokjes van 1,5 cm en doe in een kom. Roer de maïzena, ¼ van de sojasaus en ½ van de sesamolie erdoor en meng tot de tofu overal een laagje heeft gekregen. Bestrooi met peper.
4
Verhit de arachideolie in een wok op hoog vuur. Voeg de tofu toe en roerbak 2 min. Doe de oesterzwam erbij en bak 2 min. Voeg de knoflook, gember en ui toe en bak 1 min. Doe de Chinese kool en bosui erbij, roer door en bak 2-3 min. Voeg de noedels, de overige sesamolie, de overige sojasaus en de ketjap toe en roerbak kort tot alles warm is.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.