In samenwerking met:
Chow Mein Met Tofu
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Chow mein met tofu

Chow mein (chǎomiàn) betekent letterlijk: gebakken noedels. Dit recept komt in tal van varianten. Wij gaan deze keer voor chow mein met tofu, Chinese kool en oesterzwam.

Dit vegetarische recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Chow mein met tofu

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en houd apart in een vergiet.
2
Rasp ondertussen de gember en pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snijd de ui in halve ringen van 1 cm. Snijd ½ cm van de boven- en onderkant van de bosui en snijd de bosui in stukken van 3 cm (ook het groen). Scheur de oesterzwammen in stukjes en snijd de Chinese kool in reepjes van 1 cm.
3
Snijd de tofu in blokjes van 1,5 cm en doe in een kom. Roer de maïzena, ¼ van de sojasaus en ½ van de sesamolie erdoor en meng tot de tofu overal een laagje heeft gekregen. Bestrooi met peper.
4
Verhit de arachideolie in een wok op hoog vuur. Voeg de tofu toe en roerbak 2 min. Doe de oesterzwam erbij en bak 2 min. Voeg de knoflook, gember en ui toe en bak 1 min. Doe de Chinese kool en bosui erbij, roer door en bak 2-3 min. Voeg de noedels, de overige sesamolie, de overige sojasaus en de ketjap toe en roerbak kort tot alles warm is.

Combinatietip: lekker met extra ketjap manis!

Wat is chow mein?

Heb jij al eens gehoord van chow mein? Dit is een Chinese term voor een geroerbakt noedelgerecht. Klinkt moeilijk, maar dat is het dus zeker niet. Als basis voor een chow mein gerecht heb je tarwenoedels nodig en vanuit hier kan je eigenlijk alle kanten op. Kies bijvoorbeeld voor vlees als rund, kip of varken, ga voor schaaldieren als garnalen of krab of houd het recept vegetarisch en kies voor lekker veel groenten, een gebakken eitje of tofu. Als saus wordt er in de basis soja-, vis- en oestersaus gebruikt, maar voor een vegetarische variant kiezen wij voor Japanse sojasaus, sesamolie, maïzena en wat peper.

Meer noedel recepten

Dol op noedels? Dan zijn er nog tal van andere lekkere recepten om te proberen! Kies bijvoorbeeld voor miso ramen noodles, een heerlijk soep recept dat binnen no time is gemaakt. Liever zin in een wat lichtere maaltijd? Ga voor een salade recept zoals deze noedelsalade met tonijn of deze noedelsalade met pittige Chinese dressing, waarbij we de dressing zelf maken voor een extra smaakvolle touch. Deze Aziatische groentenwok met zoete ketjap-chilisaus is een goed antwoord op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’. Makkelijk, snel gemaakt en gewoonweg lekker van smaak.

Benieuwd naar al onze recepten met noedels in de hoofdrol? Check snel onze noedel recepten, laat je inspireren en zet vanavond nog wat lekkers voor het gezin op tafel!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Ei
  • Sesamzaad
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?