Breng in een kleine steelpan de melk, water, suiker, roomboter en snufje zout aan de kook. Zet het vuur laag, voeg de bloem toe en roer goed door. Gaar al roerend de bloem in ongeveer 5 min. tot het niet meer aan de pan plakt.
2
Schep het deeg in een beslagkom en laat iets afkoelen. Voeg het ei toe en kneed door het deeg. Schep het deeg in een spuitzak met kartelmondje.
3
Verwarm de frituurolie tot 180°C. Breek ondertussen de chocolade in kleine stukken. Verwarm de slagroom in een kleine steelpan op laag vuur. Laat de chocolade rustig smelten in de slagroom.
4
Houd een schaar bij de hand. Spuit slierten van het deeg direct in de frituurolie. Knip de sliert af bij de gewenste lengte. Frituur de churros in ongeveer 5 min. goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
5
Haal de churros door de kaneelsuiker en serveer met de chocoladesaus.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.