Ciabatta met gekarameliseerde ui, champignons en brie
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
35 min
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Pel en snijd de ui in halve ringen. Smelt 1/3 van de ongezouten roomboter in een pan en bak de ui in 15 min. goudbruin. Verkruimel het runderbouillonblokje in het water, meng goed en blus de ui hiermee af. Blijf roeren totdat de ui helemaal zacht en bruin is geworden. Breng op smaak met peper en zout. Haal de ui uit de pan. Snijd de champignons in reepjes en bak in 5 min. in dezelfde pan bruin.
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snijd de knoflook fijn. Hak 2/3 van de rozemarijn en 2/3 van de tijm fijn. Klop de overige ongezouten roomboter luchtig in een keukenmachine en voeg de knoflook, fijngesneden rozemarijn, fijngesneden tijm en wat peper en zout toe.
3
Snijd de ciabatta doormidden en besmeer met de knoflookboter. Verdeel de gekarameliseerde ui, champignons, brie en geraspte kaas eroverheen. Bak de ciabatta voor 10 min. in de oven.
4
Hak ondertussen de overige rozemarijn en tijm fijn. Haal de ciabatta uit de oven en garneer met de rozemarijn en tijm.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.