Doe 180 ml melk in een grote mengkom en voeg de gist toe. Roer door elkaar en laat 5 min. staan totdat het een beetje begint te schuimen. Voeg de suiker, het zout, de gesmolten boter en het ei toe en mix 1 min. op de laagste stand. Voeg beetje voor beetje de bloem toe net zo lang tot alles is opgenomen. Mix nog 5 min. op de hoogste stand totdat de deegbal los begint te laten van de bodem. Blijft het deeg te plakkerig? Voeg dan bloem toe net zo lang tot de bal loslaat van de bodem. Dek de mengkom af met een vochtige theedoek en laat 1 uur rusten.
2
Voeg voor de vulling de zachte roomboter, kaneel en lichtbruine basterdsuiker bij elkaar in een kom en mix door elkaar. Dit kun je het makkelijkste doen door alles met een vork door elkaar te prakken.
3
Bestuif je aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een rechthoekige vorm. Besmeer het deeg met het botermengsel en rol strak op over de lengte. Snijd in plakken van ongeveer 2,5 cm dikte. Bekleed de binnenkant van de slowcooker met bakpapier en leg hier de cinnamon buns in. Ze mogen gewoon tegen elkaar aan liggen. Vouw twee stukken keukenpapier dubbel en leg deze onder het deksel voor je de slowcooker sluit. Dit zorgt ervoor dat het dampvocht niet op de cinnamon buns lekt. Bak de cinnamon buns op de hoge stand in 2 uur gaar.
4
Mix ondertussen de poedersuiker met de vanille-extract, roomkaas en overige melk tot een glazuur. Besmeer de bovenkant van de cinnamon rolls met het glazuur en serveer.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.