Print opties

Sluiten

Citroen-rozemarijn kip met ratatouille

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Snijd de citroen in plakjes. Pel de knoflook, snijd de helft in dunne plakjes en hak de rest fijn. Snijd 2/3 van de takjes rozemarijn in vieren. Ris de rest van de takjes en hak fijn.
2
Pel de rode ui en snijd samen met de courgette en paprika in blokjes van gelijke grote, ongeveer 1 cm. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Bak de aardappelpartjes volgens aanwijzingen op de verpakking.
3
Verdeel de helft van de plakjes citroen, de helft van de plakjes knoflook en de helft van de takjes rozemarijn op een met bakpapier beklede bakplaat. Gril de kipfilet aan beide zijde 2 min. en leg op de plakjes citroen. Verdeel de rest van de takjes rozemarijn, plakjes knoflook en citroen over de kip. Bak 12 tot 16 min. in de oven.
4
Verhit ondertussen de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de courgette, rode ui en paprika 3 min. aan. Voeg de tomatenpuree, gehakte knoflook, rozemarijn en tijm toe en bak 2 min. mee. Draai het vuur laag, sluit de pan met het deksel en gaar de groenten 5 tot 8 min. verder.
5
Serveer de citroenkip met gebakken aardappeltjes en ratatouille.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.