Print opties

Sluiten

Citroen-witte chocolade kwarktaart bites

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
3u 0min
Totale tijd
3u 30min

Ingrediƫnten

14 stuks
Ingrediƫnten
1
Haal de kwark een uur voor gebruik uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
2
Laat de gelatineblaadjes 5 min. weken in koud water.
3
Bekleed een vierkante springvorm of blik met bakpapier.
4
Smelt de roomboter en meng de gesmolten roomboter samen met de bastognekoeken fijn in een blender of keukenmachine. Verdeel dit over de bodem van de bakvorm en druk stevig aan. Zet de bodem in de koelkast terwijl je verder gaat met de kwarklaag.
5
Pers een halve citroen uit en vang het sap op. Zet apart voor later.
6
Laat een steelpan goed heet worden en haal van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en warm deze op in de hete pan, samen met een flinke eetlepel kwark en meng door elkaar. Het is belangrijk dat dit mengsel niet gaat koken, hou daarom de pan van het vuur.
7
Giet het gelatinemengsel bij de overige kwark, samen met de honing en het geperste citroensap. Meng goed door elkaar.
8
Giet het kwarkmengsel op de bodem en laat de taart tenminste 3 uur in de koelkast opstijven.
9
Rasp de schil van de overgebleven citroenen en houdt dit apart. Snijd de citroen in partjes ter decoratie.
10
Smelt de witte chocolade au bain-marie en giet over de kwark. Verdeel de rasp van de citroen over de witte chocolade en laat de chocolade dan nog hard worden in de koelkast. Snijd de kwarkbites met een scherp mes in blokjes en decoreer met partjes citroen.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.