Print opties

Sluiten

Citroenfusilli met salie

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Kook de fusilli beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg het zout toe aan het kookwater. Giet af en zet apart.
2
Pel de knoflook en stamp in de vijzel tot puree.
3
Verwarm de olijfolie in een pan op medium vuur en voeg 4 blaadjes van de salie toe. Bak 2 min. zodat de smaak van de salie in de olie trekt en voeg de knoflookpuree toe. Bak 1 min. en roer goed, je wil vermijden dat de knoflook bruin kleurt. Zet het vuur daarna heel laag.
4
Rasp de gele schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Voeg 2/3 toe aan de pan. Snijd 1/3 van de citroen in partjes. Voeg de volle melk toe en zet het vuur weer hoger. Voeg de pasta toe en laat ongeveer 4 min. inkoken.
5
Snijd nog 4 salieblaadjes heel fijn en roer door de pasta. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas heel fijn en roer net voor het serveren door de pasta.
6
Schep de pasta in borden en maak af met wat citroenrasp en partjes citroen.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.