Spoel de rijst in een vergiet af onder stromend koud water totdat het water helder is. Meng de kokosmelk en het water in een pan en kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en bewaar wat kookvocht.
2
Snijd de paksoi in stukken. Verwarm 1/4 olie in een koekenpan en bak de paksoi tot beetgaar en gekleurd.
3
Hak het witte gedeelte van de citroengras fijn. Dep de zalmmoten droog met keukenpapier en smeer in met 2/4 olie. Strooi de citroengras en de Verstegen mix voor zalm over de bovenkant van de zalm.
4
Verhit de resterende olie in een pan en bak zalm op laag vuur voor 8 min. De zalm mag van binnen nog glazig zijn. Ris de blaadjes van de takjes basilicum. Halveer de limoenen.
5
Schep de rijst in een kom en verdeel de zalm en paksoi over het bord. Voeg 1 el kookvocht per bord toe aan de rijst voor extra smeuïgheid. Serveer met limoen en maak af met blaadjes basilicum.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.