Print opties

Sluiten

Courgette-venkelsoep

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Snijd de courgette in plakjes. Verwijder de stelen en de onderkant van de venkel. Bewaar het groen voor de garnering. Halveer de venkel en snijd in dunne stukken. Pel en snipper de ui en pel en hak de knoflook grof.
2
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook. Voeg de courgette en venkel toe samen met een flinke snuf peper en zout en bak 3 min. Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat 10 min. koken. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender.
3
Verdeel de soep over de kommen en garneer met de tuinkers, knoflookcroutons en het groen van de venkel.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.