Print opties

Sluiten

Courgettelasagne met gedroogde ham

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
40 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed het cakeblik met bakpapier.
2
Snijd het topje van de courgette. Snijd de courgette over de lengte in dunne lange plakken met behulp van een mandoline, dunschiller of kaasschaaf. Snijd de tomaten in plakjes.
3
Meng het paneermeel met knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder en 1/3 van de Parmezaanse kaas. Verdeel het mengsel over een plat bord.
4
Leg de plakken courgette stuk voor stuk in het paneermeel en druk iets aan, zodat het mengsel goed blijft plakken. Verdeel de courgetteplakken in 5 gelijke delen.
5
Leg de eerste laag courgette onder in het cakeblik. Verdeel de helft van de Parmaham op de courgette.
6
Leg de volgende laag courgette op de ham en verdeel hier de helft van de tomaten op. Meng de geraspte mozzarella met de rest van de Parmezaanse kaas. Verdeel de helft hiervan op de tomaten.
7
Maak de volgende laag van courgette, gevolgd door de rest van de Parmaham. Bedek de Parmaham met de volgende laag courgette, gevolgd door de rest van de tomaten.
8
Leg tot slot de laatste laag courgette op de tomaten en verdeel de rest van de mozzarella en Parmezaanse kaas over het geheel.
9
Verdeel de olijfolie over de lasagne en strooi de chilivlokken over het geheel. Bak de lasagne 30 min. in de oven.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.