Begin met het maken van de karamelsaus. Neem een kleine steelpan (gebruik geen steelpan met zwarte bodem, want dan zie je niet of de suiker al bruin is) en voeg de kristalsuiker en het water aan toe. Zet de pan op middelhoog vuur en breng de suiker aan de kook. Roer niet! Doe dit voor ongeveer 10 min. Houd de pan in de gaten om te zorgen dat de suiker niet verbrandt. Kleurt de karamel ongelijk? Draai de pan rustig heen en weer zodat het wat gelijkmatiger wordt.
2
Voeg wanneer de karamel de juiste goudbruine kleur heeft het sinaasappelsap toe. Let op: dit kan heel erg gaan bruisen. Het kan ook zijn dat er zich ineens een klont vormt. Blijf in dat geval rustig roeren. Het lost dan uiteindelijk op.
3
Snijd de roomboter in stukjes. Zijn alle eventuele klonten opgelost? Voeg de roomboter stukje voor stukje toe, tot er een mooie glanzende karamelsaus hebt. De saus wordt dikker als deze afkoelt. Laat de saus ongeveer 30 min. afkoelen voor je het verwerkt in de koffie.
4
Verdeel onder in de glazen 2-3 eetlepels van de sinaasappel karamelsaus. Verdeel ½ van de Licor 43 over de glazen, gevolgd door de koffie.
5
Klop de slagroom met de suiker lobbig met de (hand)mixer. Verdeel een flinke toef slagroom op de koffie. Hak de chocolade wat kleiner en verdeel over de slagroom. Rasp de schil van de sinaasappel (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en verdeel ongeveer 1 tl rasp per glas over de slagroom.
6
Eindig met nog 1 el van de karamelsaus over de slagroom per glas en serveer direct.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.