In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Cozy coffee intencion

Houd je van koffie, nieuwe dingen proberen én uitpakken? Maak deze cozy coffee intencion! Lekker met zelfgemaakte karamelsaus, Licor 43 Chocolate, koffie, slagroom, chocolade en sinaasappelrasp. Als je dit eenmaal geproefd hebt, maak je het waarschijnlijk ieder weekend!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept cozy coffee intencion

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Begin met het maken van de karamelsaus. Neem een kleine steelpan (gebruik geen steelpan met zwarte bodem, want dan zie je niet of de suiker al bruin is) en voeg de kristalsuiker en het water aan toe. Zet de pan op middelhoog vuur en breng de suiker aan de kook. Roer niet! Doe dit voor ongeveer 10 min. Houd de pan in de gaten om te zorgen dat de suiker niet verbrandt. Kleurt de karamel ongelijk? Draai de pan rustig heen en weer zodat het wat gelijkmatiger wordt.
2
Voeg wanneer de karamel de juiste goudbruine kleur heeft het sinaasappelsap toe. Let op: dit kan heel erg gaan bruisen. Het kan ook zijn dat er zich ineens een klont vormt. Blijf in dat geval rustig roeren. Het lost dan uiteindelijk op.
3
Snijd de roomboter in stukjes. Zijn alle eventuele klonten opgelost? Voeg de roomboter stukje voor stukje toe, tot er een mooie glanzende karamelsaus hebt. De saus wordt dikker als deze afkoelt. Laat de saus ongeveer 30 min. afkoelen voor je het verwerkt in de koffie.
4
Verdeel onder in de glazen 2-3 eetlepels van de sinaasappel karamelsaus. Verdeel ½ van de Licor 43 over de glazen, gevolgd door de koffie.
5
Klop de slagroom met de suiker lobbig met de (hand)mixer. Verdeel een flinke toef slagroom op de koffie. Hak de chocolade wat kleiner en verdeel over de slagroom. Rasp de schil van de sinaasappel (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en verdeel ongeveer 1 tl rasp per glas over de slagroom.
6
Eindig met nog 1 el van de karamelsaus over de slagroom per glas en serveer direct.

Tip: voor een alcoholvrije variant kun je de likeur vervangen door chocoladesaus.

Koffies om lekker mee op te warmen

De herfst en winter vragen wat ons betreft om heerlijke drankjes om lekker mee op te warmen. De cozy coffee intencion is daar een heerlijk voorbeeld van. Lekker na een boswandeling, maar ook leuk om te serveren als afsluiter van het diner! Naast deze koffie kan je natuurlijk tal van andere hartverwarmende drankjes maken. Wij delen nog 3 andere favorieten met je:

  • Te beginnen met deze pumpkin spice latte met rozemarijnslagroom. Pompoen, koek- en speculaaskruiden, maple syrup, koffie, rozemarijnslagroom én karamelsaus. Dat klinkt toch als een perfecte combinatie?
  • Dol op verschillende kruiden en specerijen? Dan wil je deze kruidige winterkoffie Je laat kardemom peulen, kaneelstokjes en steranijs trekken in warme melk en hier voeg je vervolgens espresso aan toe. Zeef dit, verdeel over glazen en garneer met een toef slagroom, chocolade, stukjes zuurstok en een takje munt. Leuk voor de feestdagen!
  • Al eens gehoord van peanutbutter cappucino? Voor deze koffie kiezen we voor een combinatie van pindakaas met melk, natuurlijk espresso en we toppen het af met pinda’s en hennepzaad. Echt eens iets anders!

Wil je bij die heerlijke koffies ook nog iets lekkers serveren? Deze koffie crème puffs zien er geweldig mooi uit, én ze smaken superlekker. En het is natuurlijk nog leuker omdat ook hier koffie in verwerkt is! Tip: de crème kan je heel goed al een dag van tevoren maken, dan is ‘ie de dag erna het allerlekkerst.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via