Rasp de schil van de citroen en sinaasappel (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Meng 1/10 van de melk met de maïzena en zet apart. Breng de rest van de melk aan de kook met de helft van de kristalsuiker, kaneelstokje, citroen- en sinaasappelrasp.
2
Splits ondertussen de eieren. Klop de eidooiers los met de rest van de kristalsuiker. Voeg de melk met maïzena toe en roer goed door.
3
Voeg de hete melk, al roerend, toe aan het eidooiermengsel. Giet het geheel terug in de pan en verhit op laag vuur tot een stevige, romige crème is ontstaan, ongeveer zo dik als yoghurt. Blijf constant roeren tijdens het verwarmen.
4
Verdeel de crème over de ramekins, dek af en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
5
Verdeel vlak voor serveren de rietsuiker over de schaaltjes. Karamelliseer de suiker met behulp van een gasbrander. Zonder gasbrander kan het ook, zet ze dan voor 2 tot 3 min. onder de grill van de oven. Laat de oven eerst goed heet worden voordat de Crema Catalana erin gaat. Let wel op dat de suiker niet verbrand.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.