Print opties

Sluiten

Crème brûlée trio met cranberry compote, amandel en roomijs

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
2u 55min
Totale tijd
3u 35min

Ingrediënten

4 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 150C. Klop de eidooiers los, voeg 115 gr kristalsuiker toe en roer met een garde. Verdeel gelijkmatig over 3 bakken. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap met de achterkant van het mes de vanille uit.
2
Verdeel de slagroom over 3 pannen, voeg aan 1 pan de vanille, aan 1 pan de Verstegen Kaneel en aan 1 pan de Verstegen Steranijs toe. Breng dit langzaam aan de kook, zodat de smaak van de specerijen in de room trekt. Kook voor 10 min. en haal vervolgens de steranijs en kaneelstok uit het mengsel.
3
Giet de verschillende smaken room al roerend bij de 3 verschillende kommen eidooiers. Verdeel over de crème brûlée bakjes en zet de bakjes in een ovenschaal waar een laag water in zit. Zet de schaal 50 min. in de oven totdat het mengsel stevig is en de binnenkant van de crème brûlée nog en beetje wiebelt. Laat de crème brûlée voor 15 min. afkoelen en zet deze vervolgens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
4
Halveer ondertussen de sinaasappel en knijp uit in een pan. Verwarm met de cranberries en de overige kristalsuiker voor 5 min. op laag vuur. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.
5
Haal de crème brûlée uit de koelkast en verdeel hier een dun laagje rietsuiker overheen. Karamelliseer de suiker met de crème brûlée brander, tot de suiker licht bruin begint te kleuren. Verdeel vervolgens nog een laag suiker over de crème brûlée en karamelliseer dit tot dat de suiker bruin is gekleurd.
6
Garneer de crème brûlée met de amandelschaafsel, cranberries en roomijs.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.