Print opties

Sluiten

Crispy rice met spicy zalm sashimi

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 30min

Ingrediënten

8 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng met de rijstazijn en laat volledig afkoelen. Druk de rijst stevig uit in een met bakpapier beklede vierkante schaal. Dek af en laat minimaal 1 uur opstijven in de vriezer.
2
Snijd de rijst in kleine blokjes of rechthoekjes. Verhit de zonnebloemolie in een diepe pan of frituurpan tot 180°C. Frituur de rijstblokjes in 5 min. goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
3
Snijd de zalm in kleine blokjes. Snijd de bieslook fijn. Meng de zalm met de sriracha mayonaise, sojasaus en bieslook. Houd wat bieslook achter de hand voor de garnering.
4
Snijd de avocado rondom de pit door. Draai de helften van elkaar af, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in de lengte in dunne plakjes.
5
Beleg elk rijstblokje met plakjes avocado en een lepel spicy zalm sashimi. Garneer met zwarte sesamzaadjes, wasabiparels en overige bieslook.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.