Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur en voeg de bloem toe. Blijf 3 min. roeren tot er een gladde roux ontstaat. Voeg al roerend de melk samen met de nootmuskaat en een snufje peper en zout toe en breng het geheel aan de kook. Kook tot een romige bechamelsaus.
2
Besmeer één van de zijdes van allebei de boterhammen met mosterd. Leg een snee met de mosterdkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel daar ½ van de kaas over, gevolgd door ½ van de bechamelsaus. Leg hier de schouderham op en dek af met de andere snee brood met de mosterdkant naar beneden. Verdeel de overige bechamelsaus over de bovenkant en top af met de overige kaas. Breng het geheel op smaak met een snufje peper en zout en schuif de croque monsieur voor 10 min. in de oven.
3
Snijd de peterselie grof en garneer de croque monsieur met de peterselie.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.