Print opties

Sluiten

Deense karamel aardappelen

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Doe de suiker samen met de boter, het water en de nootmuskaat in een steelpan en zet op laag vuur. Roer af en toe door totdat er een goudbruine karamel ontstaat. Dit duurt ongeveer 15 min.
2
Snijd de aardappelen in stukken (niet schillen) en breng een pan met gezouten water aan de kook. Kook de aardappelen in 10-15 min. gaar. Giet af en laat even drogen in de pan of het vergiet.
3
Hak ondertussen de pecannoten grof en rooster 3 min. in een koekenpan op hoog vuur zonder olie of boter.
4
Wentel de aardappelen door de karamel en leg op een bord of serveerschaal. Top af met de gedroogde peterselie en geroosterde pecannoten.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.