Print opties

Sluiten

Entrecote met zelfgemaakte kruidenboter

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor tot 200°C. Maak eerst de kruidenboter. Rasp de gele schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Snijd de rode peper en de bieslook fijn. Roer de citroenrasp, rode peper en bieslook door de zachte roomboter. Breng de kruidenboter op smaak met peper en zout. Houd ⅓ deel apart en schep het andere deel op een stukje bakpapier. Vorm met het bakpapier een rol van de kruidenboter, vouw het bakpapier dicht en leg in de koelkast.
2
Halveer de aardappelen. Meng de aardappelen in een ovenschaal met de achtergehouden kruidenboter. Rooster de aardappelen 30-35 min. in de oven.
3
Snijd ondertussen de kluitsla grof. Pel de rode ui en snijd in dunne, halve ringen. Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in partjes tussen de vliesjes uit. Verkruimel de feta en hak de walnoten grof. Pel de knoflook en snijd fijn. Pluk de blaadjes van de takjes bladpeterselie.
4
Klop de extra vierge olijfolie met de honing, knoflook en rode wijnazijn in een saladeschaal tot een dressing. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de kluitsla, rode ui, sinaasappel, feta, walnoten en bladpeterselie door de dressing.
5
Dep de entrecotes goed droog en bestrooi met wat zout.
6
Verhit de roomboter in een grote koekenpan op hoog vuur en wacht tot de roomboter niet meer bruist. Leg de entrecotes in de pan en bak 2-3 min. per kant (voor medium gebakken entrecotes). Leg de entrecotes op een stuk aluminiumfolie en pak goed in. Laat 5 min. rusten.
7
Snijd de entrecotes tegen de draad in in plakjes met een scherp mes. Verdeel de entrecotes over borden en leg op elke portie een stukje kruidenboter. Serveer de entrecotes met de geroosterde aardappelen en de salade.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.