Print opties

Sluiten

Erwtensoep met een Oosterse twist

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
1u 30min
Totale tijd
2u 0min

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Pel en snipper de ui. Rasp de gember en snijd fijn. Snijd de spek in blokjes van 1 cm. Verhit een grote soeppan met dikke bodem zonder olie of boter en fruit de spek 1 min. Voeg de ui en gember toe en bak 2 min. Voeg het kerriepoeder en komijnpoeder toe en bak 1 min. Voeg de spliterwten, het water en de runderbouillonblokjes toe en breng aan de kook. Kook 1 uur tot de spliterwten uit elkaar vallen.
2
Schil ondertussen de aardappelen en winterpeen en snijd in kleine stukjes. Was de prei onder stromend water en snijd in halve ringen. Voeg de gesneden groenten samen met de miso toe aan de soeppan en laat 30 min. pruttelen.
3
Hak ondertussen het selderijblad fijn en snijd de rookworst in plakjes. Voeg de selderij samen met de rookworst, sojasaus en ketjap manis toe. Verwarm dit 3-5 min. mee en breng de soep op smaak met peper en zout.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.