Een kom met warme erwtensoep kan heel erg lekker zijn! Maar soms ben je al snel klaar met de smaak van zo’n klassieke erwtensoep. Wat nou als je er een Oosterse twist aan geeft? Wedden dat je er dan geen genoeg van krijgt! Met smaakmakers als sojasaus, ketjap manis en miso krijgt deze erwtensoep een verrassende touch.
Tip: de soep smaakt een dag later nog lekkerder en wordt nog dikker. Als je hem weer wilt opwarmen, voeg dan een scheutje water toe en roer door. Zo wordt de soep qua structuur weer goed.
Erwtensoep is een traditionele Hollandse soep die bekend staat om zijn stevige textuur en rijke smaak. We genieten vooral van deze soep tijdens de druilerige dagen en koude wintermaanden, wanneer we toe zijn aan een hartverwarmend kopje soep. De oorsprong van erwtensoep gaat terug tot de Middeleeuwen, waar gedroogde erwten een belangrijk onderdeel waren van het dieet. In de loop der tijd evolueerde erwtensoep tot het stevige gerecht dat we vandaag kennen. Het wordt vaak bereid met spliterwten, die tijdens het koken uit elkaar vallen en de soep zijn kenmerkende dikke consistentie geven. Erwtensoep maak je in een goed grote soeppan met een dikke bodem waar je alle ingrediënten in bereid. Heb je een slowcooker in huis? Ook hier kan je soep in maken, zoals deze erwtensoep met rookworst uit de slowcooker! Ideaal voor wanneer je niet de hele dag thuis kan zijn terwijl de pan op het fornuis staat.
Hoewel we bij erwtensoep vooral de klassieke variant kennen, zijn er talloze varianten mogelijk. Waar we in dit recept gaan voor een Oosterse twist door sojasaus, ketjap manis en miso toe te voegen, kan je er ook voor kiezen om deze erwtensoep met krokant gebakken halloumi te maken. Door het vlees te vervangen voor krokante halloumi krijgt de soep alsnog een zoute smaak zonder vlees te gebruiken.
Wil je eens een andere soep proberen dan erwtensoep? Ga voor een lekkere courgettesoep! Ontzettend makkelijk om te maken én superlekker. Je kan er daarnaast eindeloos mee variëren, waardoor deze soep het hele jaar door ontzettend lekker is.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment