Schil de knolselderij en wortel en snijd deze in blokken van 2 cm.
2
Spoel de spliterwten twee keer onder koud water. Zet de spliterwten, knolselderij, wortel en laurierbladeren in een pan tot 4 cm boven de groenten onder water en breng aan de kook. Kook in 30 min. gaar, verwijder de laurierbladeren en pureer de soep met de staafmixer.
3
Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel ondertussen de sneden brood over een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel hier 2/3 van de olijfolie over. Rooster het brood in de oven 6 min. tot het goudbruin en krokant is.
4
Snijd de halloumi in blokken van 1 cm. Verhit een pan met de resterende olijfolie en bak de halloumi in 7 min. goudbruin en krokant.
5
Hak de peterselie grof. Verdeel de erwtensoep over de kommen en garneer met de krokant gebakken halloumi, peterselie en geroosterd brood.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.