Verwarm de oven voor op 90˚C. Maak een mengkom vetvrij met het sap van 1/2e van de citroen.
2
Klop de eiwitten met een snuf zout tot lichte pieken. Schep tijdens het kloppen lepel voor lepel de kristalsuiker, poedersuiker en maïzena bij de eiwitten tot de meringue stevig is en glanst.
3
Schep met behulp van twee grote lepels een krans op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de meringue 3 uur drogen in de oven op 90˚C. Laat de krans daarna afkoelen in de oven.
4
Mix in een keukenmachine de aardbeienjam, de helft van de basilicum, gembersiroop, 1/3e van de frambozen en sap van 1/2e citroen tot een gladde saus.
5
Klop de slagroom lobbig en schep er de helft van de aardbeiensaus doorheen. Verdeel de room over de krans en decoreer met de rest van de aardbeiensaus
6
Garneer de krans met de rest van de frambozen, aardbeien en de basilicumblaadjes.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.