Print opties

Sluiten

Familie Blokzijl – Mama’s bami

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
50 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Snijd de knoflook fijn en zet apart. Kluts de eieren los samen met 1 el sambal oelek. Snijd de spitskool fijn en spoel af in een vergiet. Laat goed uitlekken. Snijd de prei in smalle ringen en was deze grondig. Was ook de bladselderij en snijd fijn.
2
Kook de mie zoals aangegeven op de verpakking. Breek de mie nestjes boven de pan om later makkelijker te kunnen mengen met de rest van de ingrediënten.
3
Snijd de kipfilet in kleine stukjes van ongeveer 1 bij 1 cm en strooi wat zout en peper over de kipfilet.
4
Verhit de vloeibare boter in een koekenpan en voeg de kip toe zodra de boter heet is. Bak de kipfilet knapperig en goudbruin. Schep met een schuimspaan de kipfilet uit op een bord en dek af met aluminiumfolie.
5
Bewaar het bakvet van de kipfilet. Giet dit over in een wok en voeg 2 el olijfolie toe. Fruit de knoflook in de wok op middelhoog vuur. Voeg de geklutste eieren toe en maak hier een roerei van door het mengsel gaar te roeren. Voeg vervolgens de spitskool, prei en gehakte selderij toe. Bak de groenten totdat ze zacht zijn. Voeg de gebakken kip en de gekookte mie toe. Meng dit goed en breng op smaak met peper en MAGGI Aroma Flacon Nr.2.
6
Serveer met extra sambal, emping en eventueel kroepoek.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.