Familie van der Aar – Pepervlees met sambalboontjes
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
4u 0min
Totale tijd
4u 30min
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten pepervlees
Ingrediënten sambalboontjes
1
Snijd het vlees in blokjes. Snipper de uien en pers de knoflook uit. Smelt de boter in de pan en braad het vlees aan in een braadpan. Voeg de ui en de knoflook toe en fruit mee. Voeg als de ui glazig is alle overige ingrediënten toe.
2
Laat sudderen op laag vuur met de deksel op de pan tot het vlees bijna uit elkaar valt, dit duurt ongeveer 4 uur. Controleer geregeld of er nog genoeg water in de pan zit, zodat het vlees niet verbrand. Voeg indien nodig water toe.
3
Was de sperziebonen en snijdt de uiteinden eraf. Breng een pan water aan de kook en kook de sperziebonen in ongeveer 8 minuten beetgaar.
4
Snipper de ui en de knoflook en bak deze in een koekenpan glazig aan in de olie. Voeg na 2 min. de overige ingrediënten toe en bak deze 2 minuten mee.
5
Giet de sperziebonen af en voeg ze toe aan kruidenmengsel. Meng door en laat nog 5 min, zachtjes mee pruttelen.
6
Serveer het pepervlees met sambalboontjes.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.