Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten pepervlees
Ingrediënten sambalboontjes
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
4u 0min
Totale tijd
4u 30min
1
Snijd het vlees in blokjes. Snipper de uien en pers de knoflook uit. Smelt de boter in de pan en braad het vlees aan in een braadpan. Voeg de ui en de knoflook toe en fruit mee. Voeg als de ui glazig is alle overige ingrediënten toe.
2
Laat sudderen op laag vuur met de deksel op de pan tot het vlees bijna uit elkaar valt, dit duurt ongeveer 4 uur. Controleer geregeld of er nog genoeg water in de pan zit, zodat het vlees niet verbrand. Voeg indien nodig water toe.
3
Was de sperziebonen en snijdt de uiteinden eraf. Breng een pan water aan de kook en kook de sperziebonen in ongeveer 8 minuten beetgaar.
4
Snipper de ui en de knoflook en bak deze in een koekenpan glazig aan in de olie. Voeg na 2 min. de overige ingrediënten toe en bak deze 2 minuten mee.
5
Giet de sperziebonen af en voeg ze toe aan kruidenmengsel. Meng door en laat nog 5 min, zachtjes mee pruttelen.
6
Serveer het pepervlees met sambalboontjes.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Melk
  • Soja
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Indonesisch
Aziatisch
Diëten
Eiwitrijk
Voorkeuren
Bevat kip
Bevat vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via