Familie Van Der Aar Pepervlees Met Sambalboontjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Familie van der Aar – Pepervlees met sambalboontjes

Dit heerlijke pepervlees wordt bereid volgens een traditioneel familierecept. De perfecte bereiding van dit gerecht kost niet veel moeite, maar geduld is het geheim van de chef. Een ideaal gerecht om lekker te laten sudderen op een koude zondagmiddag.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten pepervlees
Ingrediënten sambalboontjes

Recept familie van der aar – pepervlees met sambalboontjes

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
4u 0min
Totale tijd
4u 30min
Kookmodus
1
Snijd het vlees in blokjes. Snipper de uien en pers de knoflook uit. Smelt de boter in de pan en braad het vlees aan in een braadpan. Voeg de ui en de knoflook toe en fruit mee. Voeg als de ui glazig is alle overige ingrediënten toe.
2
Laat sudderen op laag vuur met de deksel op de pan tot het vlees bijna uit elkaar valt, dit duurt ongeveer 4 uur. Controleer geregeld of er nog genoeg water in de pan zit, zodat het vlees niet verbrand. Voeg indien nodig water toe.
3
Was de sperziebonen en snijdt de uiteinden eraf. Breng een pan water aan de kook en kook de sperziebonen in ongeveer 8 minuten beetgaar.
4
Snipper de ui en de knoflook en bak deze in een koekenpan glazig aan in de olie. Voeg na 2 min. de overige ingrediënten toe en bak deze 2 minuten mee.
5
Giet de sperziebonen af en voeg ze toe aan kruidenmengsel. Meng door en laat nog 5 min, zachtjes mee pruttelen.
6
Serveer het pepervlees met sambalboontjes.

Tip: Serveer het pepervlees en de sambalboontjes met rijst. Geen zin in rijst? Vervang de rijst dan door MAGGI Aardappelpuree à la Minute Naturel.

Van welk dier komt de hamlap?

Een hamlap is een stuk vlees afkomstig van de achterpoot (ham) van een varken. Het is een populair stuk vlees vanwege de malsheid en de veelzijdigheid in bereiding.

Hoe lang moet je hamlappen bakken?

Hoe lang je hamlappen moet bakken hangt af van de dikte van de lapjes en de gewenste gaarheid. Over het algemeen duurt het ongeveer 6 tot 8 minuten om hamlappen in een pan op middelhoog vuur te bakken, waarbij je ze halverwege omdraait.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via